Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål til spildevand og kloak. Får du ikke svar på dit spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.
Det koster et tilslutningsbidrag at blive koblet på kloakken i kommunen.
Hvis din kloak er stoppet, kan du ringe til Vestforsyning på tlf.: 9612 7300 (døgnvagt). Så kan du få hjælp til at skaffe en slamsuger.
Bemærk!
Ring eller skriv til os – så hjælper vi med at finde den rette til at løse problemerne.
Ring eller skriv til os – så hjælper vi med at finde den rette til at løse problemerne.
Nej – det tillades ikke i Holstebro Kommune.
På Holstebro Kommunes hjemmeside kan du finde en masse oplysninger om, hvordan du skal forholde dig.
I kloakseparerede områder skal du virkelig tænke over, hvad du hælder i udendørs afløb og vejriste. Her løber det beskidte vand inkl. diverse sæberester, kemikalier m.v. nemlig direkte ud i naturen.
Hvis du vil være helt sikker på, at vandet bliver ledt det rigtige sted hen, skal du hælde det i vasken eller toilettet.
>> Læs mere om, hvad der sker, når du vasker bil i indkørslen
Du skal kontakte din grundejerforening eller Holstebro Kommune.
Teknik og Miljø
Team Vand og Ressourcer - Spildevand
Kirkestræde 11
7500 Holstebro
E-mail: spildevand@holstebro.dk
Telefon: 9611 7562
Hvis din kloak er stoppet, kan du ringe til Vestforsyning på tlf.: 9612 7300 (døgnvagt). Så kan du få hjælp til at skaffe en slamsuger.
Bemærk!
Vestforsyning har ikke tegninger over private grunde.
Hvis der er tegninger i din ejendoms byggesag, kan de findes på www.weblager.dk
Nej – der er KUN 3 ting, du må putte i dit toilet, nemlig pis, lort og papir.
Du kan læse meget mere på www.kun3tingiditlokum.dk
Når du trækker ud i toilettet, forsvinder indholdet ned i kloakrørene, som leder det til renseanlægget. Rørene skråner lidt, så vandet løber af sig selv.
Nogle gange er det nødvendigt at hjælpe vandet lidt på vej med pumper, hvis husene f.eks. ligger lavt, eller de er langt fra renseanlægget.
Hvis ikke vi renser vandet, inden det ledes ud i naturen, risikerer vi, at fisk og andre dyr dør. Det skyldes, at der er meget mere kvælstof, organisk stof og fosfor i vandet, end der er i vandløb og søer normalt.
Kvælstof og fosfor giver gode betingelser for algevækst, der sammen med det organiske stof vil ligge og rådne og bruge ilten i vandet.
Med tiden opstår iltsvind, og dyr og planter dør eller trækker væk.
Når spildevandet kommer ind på renseanlægget, løber det igennem et risteanlæg. Det er en slags si, som opfanger større partikler.
Herefter kommer spildevandet igennem et sand- og fedtfang. Sand og slam falder til bunden, og fedt lægger sig på overfladen, hvorved begge dele er nemme at fjerne.
Derefter bliver spildevandet renset biologisk. Det gøres i tanke, som er fyldt med særlige bakterier, der spiser det kvælstof og organiske stof, der er i vandet.
Man blæser luft ind i bunden af tankene. Luften skal bakterierne bruge for at omsætte kvælstof og organisk stof.
Der tilsættes kemikalier for at få fosforen til at bundfælde. Når slammet er bundfældet, sendes det rensede spildevand tilbage til naturen, og slammet anvendes til biogas-produktion, inden restproduktet køres på landbrugsjord som gødning.
Du kan finde mere om bundfældningstanke på denne side:
Det er Holstebro Kommune, der beslutter, om en ejendom skal kloakeres.
Læs mere om det på
>> Holstebro Kommunes hjemmeside
eller kontakt
Har du spørgsmål til din årsopgørelse, app, faktura/regning, levering, priser, flytning, aflæsning eller lignende, skal du ringe til kundeservice. Telefonerne er åbne:
Bemærk åbningstider for personlig henvendelse - se nederst på siden.
Har du spørgsmål specifikt til el, vand, varme, belysning, kloak, vind, gravearbejde eller lignende, skal du ringe til vores hovednummer. Telefonerne er åbne:
Bemærk åbningstider for personlig henvendelse - se nederst på siden.