Min vandinstallation

MIN MÅLER

Måleren ejes og vedligeholdes af Vestforsyning Vand. Vi udfører med jævne mellemrum driftskontrol af målerne for at sikre, at de virker optimalt.

Hvis du selv opdager en utæthed eller andre fejl ved din vandmåler, skal du kontakte os med det samme, så vi kan kigge på den. Du vil kun blive afkrævet et gebyr, hvis det viser sig, at måleren ikke fejler noget.

Det er en god ide at aflæse din vandmåler med jævne mellemrum. Ved hele tiden at holde øje med dit vandforbrug kan du hurtigt opdage, hvis der er utætheder i din vandinstallation og dermed undgå en ubehagelig overraskelse, når du modtager din vandregning.

Mit og Vestforsynings ansvar

Mit og Vestforsynings ansvar

MIT ANSVAR

Mit ansvar for vandinstallationen starter ved stophanen, der som regel sidder ved skellet ind til ejendommen. Selve vandmåleren er Vestforsynings ejendom, men det er dit ansvar at vedligeholde installationen - det vil sige rør og afspærringsventiler omkring vandmåleren.

VESTFORSYNINGS ANSVAR

Vi laver lovpligtig kontrol af alle vandmålere jf. gældende lovgivning. Det gør vi for at sikre, at du kun betaler for det vand, du bruger. Almindelig slitage kan resultere i en unøjagtig måler, og opdager vi det, skifter vi naturligvis vandmåleren.

Desuden bliver alle målere løbende skiftet for at sikre, at du altid har en måler, der fungerer korrekt. Det er vores egne montører, der skifter målerne. Målerne tilhører Vestforsyning, og vi skal derfor når som helst kunne kontrollere og skifte vandmåleren.

FROSTSPRÆNGTE RØR

Hvis vinteren byder på frost, kan det give problemer med frostsprængte vandrør, både hos os og hos dig. Sprængningerne bliver ofte opdaget ved, at der strømmer vand ud.

Er der en sprængt ledning, kan tusindvis af liter rent drikkevand fosse ud i jorden. Det er både ærgerligt og dyrt. Hvis du opdager et brud, vil vi meget gerne have, at du kontakter os hurtigst muligt på tlf.: 9612 7300. Er det uden for normal arbejdstid, bliver du viderestillet til døgnvagten, som er klar døgnet rundt.

Hvis du opdager vand på din grund eller har et unormalt højt vandforbrug, kan der være brud på dine egne rør eller ledninger. Kontakt en VVS-installatør, som kan hjælpe med at lokalisere og reparere skaden.

Hvis du har en vandmåler eller et vandrør, der sidder i uopvarmede omgivelser, er det en god idé at opvarme rummet eller pakke måleren/røret ind i noget isolerende materiale.

Frostsprængninger i vandmålere og forbrugernes egne vandrør dækkes ikke af Vestforsyning Vand og i de fleste tilfælde heller ikke af forsikringen. Har du spørgsmål om forebyggende frostsikring eller vandinstallationer i det hele taget, er du velkommen til at kontakte os.

 

Få vores seks gode råd