FØLG ELPRISEN OG OPLAD DIN ELBIL NEMT OG ENKELT

Med True Energy appen får du mulighed for at følge elprisen og intelligent at oplade din elbil, når strømmen er billigst eller grønnest.

Med True smart charge kan du ved hjælp af laderegler planlægge din opladning, så den passer til dig og dit kørselsbehov. Så sparer du tid, penge og CO2.

Du finder appen i Apple Store eller Google Play. Søg efter 'True Energy' eller anvend knapperne herunder.

Opladning af elbil kræver, at du har en elaftale med Vestforsyning og koster 11,25 kr. inkl. moms. pr. måned som bliver automatisk opkrævet via din elregning. Alle øvrige funktioner er gratis for Vestforsynings kunder.

Hent i App Store Nu på Google Play

SÅDAN KOMMER DU I GANG

  1. Download appen på Google Play eller AppStore
  2. Åbn appen og vælg 'Jeg er ny bruger'
  3. Opret en brugerprofil ved at logge ind med Apple ID, Facebook, Google eller indtast din mailadresse og angiv et kodeord. Det er vigtigt, at du husker, hvordan du er logget ind og logger ind på samme måde hver gang, da du ellers opretter en ny bruger for hver forskellig måde, du logger på!
  4. Tjek at dine oplysninger er korrekte, accepter vilkårene for brugen af appen - og indtast registreringskode ”vest”
  5. Opret din bil, din ladeboks og eventuelle smart home enheder
  6. Kontroller at Vestforsyning er valgt som elleverandør
  7. Appen er nu klar til brug
  8. Oplever du problemer, eller har du spørgsmål, så kontakt supporten i menuen

FAQ

True Energy appen bygger på en ”smart charge” teknologi, der gør, at den taler sammen med enten din ladeboks eller din bil. Lige nu taler True Energy direkte med Tesla og en række ladebokse. Listen vokser, og der tilføjes løbende biler og bokse.

Når appen kender din bil og din ladeboks, kan du oprette en eller flere laderegler. Ud fra dine laderegler laver appen en ladeplan, så du automatisk lader, når strømmen er grønnest eller billigst.

Under opladningshistorik kan du se, hvor meget du lader, og hvor meget du har sparet – både i penge og CO2.

Det er ikke alle, der kan bruge True Energy appen. For at den virker, skal vi kende din boks eller din bil (Tesla). Hvis du bruger Monta eller Clever, så kan du i stedet bruge appen til at tjekke elpriserne og sætte din bil til at lade manuelt på bestemte tidspunkter – og dermed stadig spare penge og CO2.

I menuen Explore får du vist strømpriserne og CO2 niveauerne for de kommende 24 timer.

Har du ikke elbil, kan du bruge priserne til at planlægge dit strømforbrug. Er dine hårde hvidevarer fx IFTTT baseret, kan du ved hjælp af appens Smart Home funktion starte både vaskemaskine, opvaskemaskine, robotstøvsuger, mm.

Strømpriserne henter vi fra NordPool, som er en nordisk elbørs, hvor prisen på el fastsættes 24 timer ad gangen. Strømprisen i appen er spotprisen – den rene pris på el, og du kan vælge at få tarifferne vist oveni. Oven i kommer afgifter, moms og andet, som du betaler for at købe strømmen og for at få den leveret.

For at True Energy appen kan lave en hel optimal ladeplan til dig, skal du huske altid at indtaste batteristatus, når du sætter ladekablet i bilen (dette gælder ikke for Tesla). Det er en god idé at vænne sig til at gøre det, når man har kørt bilen i indkørslen eller garagen. Så er det gjort med det samme. Hvis du ved, at du skal ud at køre senere, venter du blot med at gøre det.

Grunden til, at du skal indtaste batteristatus er, at appen ikke kommunikerer direkte med din bil, men derimod med din ladeboks. Derfor skal du indtaste dit batteriniveau i appen, så den kan beregne, hvor lang tid at den skal bruge på at oplade din bil frem til dit klartidspunkt.

Taster du ikke batteristatus lades bilen stadig, men ladeplanen kan være ”skæv”, og du kan risikere, at din bil ikke lader i de billigste/grønneste timer.

 

Med Boost funktionen, kan du lade din bil her og nu.

Hvis du pludselig har brug for at lade din bil og ikke kan vente til næste morgen, så har du mulighed for at trykke på Boost knappen og lade bilen med det samme. Når bilen er fuldt opladet vender den tilbage til dine gældende laderegler.

 

For at få mest muligt ud af appen, kan du lave en eller flere laderegler. Du kan fx lave en laderegel for hverdage og en for weekenden eller have en laderegel for hver dag. Det bestemmer du.

En laderegel er din sikkerhed for, at bilen er klar på det ønskede tidspunkt den følgende dag. Du finder Laderegler inder menuen Biler.

Vælg dag(e)

Angiv, hvornår bilen skal være klar

Angiv om du vil lade billigst eller grønnest

Angiv derefter sikkerhedsdistance (så din bil altid er ladet til en tur til købmanden eller hospitalet)

Angiv, om bilen skal varme batteriet op inden et bestemt tidspunkt.

Og så er du klar til at lade automatisk og intelligent.

 

Med Opladningshistorik, kan du få et overblik over, hvor meget du har ladet, hvor ofte, og hvor meget du har sparet- både i penge og CO2. Du finder den i menuen Biler.

Når du klikker på en af de tre cirkler, får du en beskrivelse af, hvordan vi er nået frem til den specifikke besparelse, CO2 reduktion eller antal kWh opladet.

Du kan vælge at få tallene vist for den seneste dag, de sidste 7 dage, den sidste måned eller for al den tid, du har brugt appen.

Med True Energy appen bruger du helt automatisk strøm, når prisen er lavest eller når strømmen er mest miljøvenlig.

✔ Automatisk: Oplad, når strømmen er billigst eller grønnest

✔ Intelligent: Appen holder hele tiden øje med elpriserne eller CO2-udledningen og optimerer dit strømforbrug derefter

✔ Planlagt: Du kan planlægge din opladning ved hjælp af laderegler for hver dag i ugen

✔ Smart: Din elbil oplades, når der er god kapacitet i elnettet. Det skaber balance i elnettet og er med til at udnytte strømmen bedre og mere fornuftigt

✔ Enkelt: True Energy appen fungerer med en lang række ladebokse, det eneste du skal gøre er at downloade appen, oprette dig som bruger, vælge ladeboks og bil, så er du i gang

Fremtiden kører på el. Det stiller nye og høje krav til vores fælles elnet. Med Big Battery giver du og andre elbilsejere elnettet en hjælpende hånd, så det kan klare det stigende pres.

Når du har lavet en ladeplan i True Energy-appen, bliver din bil en del af et bæredygtigt ladenetværk, som er med til at skabe balance i elnettet – blot ved at stå til rådighed.

Big Battery balancerer elnettet ved at stoppe ladningen af elbiler i korte perioder. Opladningen stoppes, hvis belastningen på elnettet er for stor.

Ladningen starter automatisk igen, når elnettet er klar – og din bil står altid klar og opladet på dit ønskede klartidspunkt.

Som tak for at du deltager i Big Battery, får du Kabelrabat™.

Kabelrabat™ er en rabat på din elregning, som beregnes ud fra, hvor længe din elbil har deltaget i Big Battery. Kabelrabatten fratrækkes direkte på din elregning.

Din bil skal være sat til at SmartCharge og deltage i Big Battery for at optjene Kabelrabat™.