Her er 25.000 kroner til din grønne idé

Der åbnes igen for indstillinger i foråret 2025.

 

Har du, din forening eller din virksomhed ideen til et grønt og bæredygtigt initiativ, vi andre måske også kan bruge? Ja, så er det ud af busken!

Vi uddeler hvert år Vestforsynings Grønne Pris, der gives til et grønt og bæredygtigt initiativ, som skal ud over rampen, så vi alle kan nyde godt af det. 

Med prisen følger 25.000 kroner, som du, din forening, din virksomhed eller noget helt fjerde kan komme med i opløbet om.

Dit bud kan være et allerede etableret tiltag, som har vist, hvad det dur til, men det kan også være den fremragende idé, som står og tripper for at blive til virkelighed.

Tiltaget skal kunne engagere og inspirere andre til et lavere energi- og/eller ressourceforbrug. Vi skal have mindsket klimaaftrykket og løst specifikke klimaudfordringer.

En stor opgave, men også en vigtig en.

- Vestforsyning ønsker at bidrage endnu mere aktivt til den grønne omstilling, fortæller Pernille Bloch, der er formand for Vestforsynings bestyrelse:

- Vi vil gerne tilskynde og motivere til ændrede vaner og forbrugsmønstre ved at belønne projekter med bæredygtige tiltag.

Her er nytænkning

Målet er at øge klimabevidstheden og engagementet i den grønne omstilling ved at formidle nytænkning, som kan bruges i hverdagen.

- Grøn omstilling og bæredygtighed, herunder CO2-reduktioner, teknologiudvikling og klimatilpasning, er store fokusområder i Vestforsynings strategi nu og i de kommende år, forklarer Pernille Bloch.

Et af kravene for at kunne modtage Vestforsynings Grønne Pris er, at kandidaten/projektet har adresse i Holstebro Kommune.

Det kan eksempelvis være lokale ildsjæle, klubber/foreninger/organisationer eller små og mellemstore virksomheder.

Rent praktisk foregår indstilling af kandidater på vestforsyning.dk/grøn – og for at komme i betragtning, skal vi have en fyldestgørende beskrivelse af, hvordan kandidaten bidrager til den grønne omstilling.

Vi lægger særlig vægt på, at det er projekter med virkning for mange, og at de forholdsvis ukompliceret og med få midler kan udføres af de fleste. 

Om Vestforsynings Grønne Pris

  • Alle indstillede kandidater til prisen bliver gennemgået af Vestforsynings chefgruppe.
  • 1-2 kandidater nomineres, og Vestforsynings bestyrelse udpeger vinderen/vinderne.
  • Årets modtager af Vestforsynings Grønne Pris offentliggøres ved en reception.
  • Uddeling af prisen forudsætter, at der modtages kvalificerede indstillinger.

Se video med vinderne fra 2024