Pas på de lumske telefonsælgere

11. september 2020, kl. 13:49

Vi modtog i går en henvendelse fra en opmærksom kunde, der var blevet ringet op af en sælger, som var i gang med et "serviceopkald" til alle forsyningskunder i 7500-området.

Sælgeren fortæller kunden at der har været et gebyr på fakturaen, som man er i gang med at tilbagebetale, fordi det har været ulovligt. Så derfor skal han bruge kundens CPR-nummer og kontonummer, for at sætte pengene ind på kundens konto. Kunden får indtrykket af at sælgeren er fra Vestforsyning.

Men heldigvis er kunden opmærksom og stiller alle de rigtige spørgsmål - og begynder at blive særligt skeptisk, da sælgeren ikke bare kan tilbagebetale til den konto, der i forvejen bliver trukket penge fra.

Kunden får heldigvis afsluttet samtalen uden at der sker yderligere - og TAK for at gøre opmærksom på det, så vi kan advare vores andre kunder!

Gode råd

  • Vi kontakter dig ALDRIG via telefonen, med mindre du selv har givet skriftlig tilladelse til det
  • Vi beder ALDRIG om personlige oplysninger som f.eks. kontonummer over telefonen
  • Giv ALDRIG dine personlige oplysninger i telefonen - sig at du vil ringe tilbage, når du har undersøgt nærmere
  • Vi samarbejder IKKE med telefonsælgere, så du skal altid være mistænksom, hvis de angiver, at de er fra Vestforsyning eller at de samarbejder med Vestforsyning
  • Vær kritisk og spørg ind til HVOR sælgeren helt præcis ringer fra
  • Sælgeren kan gå hen og blive aggressiv og direkte ubehagelig, hvis du spørger ind til formålet med opkaldet. HUSK at du altid er i din gode ret til at sige nej - og læg evt. røret på, hvis du synes det bliver for ubehageligt
Lumsk telefonsælger

Kontakt os

Du er ALTID velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon 9612 7460, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre. Hellere en gang for meget, end en gang for lidt!

Kontakt kundeservice

Billigere el?

Du kan også blive ringet op af telefonsælgere, der fortæller dig at du kan spare penge, hvis du skifter elselskab. Vi har samlet et par gode råd til dig.

Læs mere om, hvad du skal gøre