Forestil dig en verden uden fjernvarme

03. februar 2019, kl. 14:00

Varmen i radiatoren derhjemme er ofte en så behagelig selvfølgelighed, at du ikke tænker over det. Men søndag d. 3. februar har du mulighed for at se, hvor den kommer fra - og hvordan der i produktionen af fjernvarme i høj grad tages hensyn til miljøet

Fjernvarme går forrest i den grønne omstilling

Mens den varme sommer i 2018 for alvor fik danskerne til at diskutere klimaforandringer, har fjernvarmebranchen arbejdet med klimahensyn i mange år. På landsplan er fjernvarmen 60 % miljøvenlig, og der er stadig fuld gang i omstilling til grøn varme.

Det langsigtede mål for Danmark er at blive uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Fossile brændsler viger for biobrændsler som halm og flis, og Danmark huser i dag nogle af verdens største solvarmeanlæg.

Den nemmeste og rareste varme, der findes

Hele 64 % af alle danske boliger har fjernvarme, og flere kommer stadigt til hvert år - og det er der rigtig mange gode grunde til.

- Fjernvarmen er så nem, at mange faktisk ikke tænker over, de har den. Man skal bare åbne radiatoren eller lukke op for hanen, så sørger vi for der er varmt vand. Og der er altid varme nok. Hvis man har prøvet andre varmesystemer ved man også, at fjernvarme er en dejlig og komfortabel varme. Ikke noget med træk, støj eller besvær. Og vi kan høre på vores forbrugere, at det betyder meget i hverdagen.

Få mest ud af dine radiatorer

Er dit varmeforbrug normalt? Indtast detaljerne på din bolig nedenfor og se et gennemsnitligt forbrug for en lignende bolig.

Indtast antal m2 bolig:

m2

Vælg boligtype:

 Parcelhus
 Etagebyggeri

Dit forbrug:

0 kWh

14 GODE SPARERÅD TIL DIT VARMEFORBRUG

Vidste du f.eks. at du bør lukke døren mellem de rum, hvor temperaturen er forskellig? For at undgå en skæv fordeling af opvarmning og udnytte fjernvarmen bedst, bør alle radiatorer, der varmer den samme luft, være indstillet ens.

Se alle vores varmeråd