Energiselskab politianmeldt af Forbrugerombudsmanden

11. marts 2021, kl. 11:00

Er du én af dem, der bruger Trustpilot til at vurdere, om en butik er god nok? Eller er du én af dem, der er blevet kontaktet af en aggressiv sælger fra et elselskab, der lokker med billigere priser og gebyrer, der kan fjernes? Så skal du læse med her!

Forbrugerombudsmanden har igen politianmeldt et energiselskab. Denne gang for vildledning af forbrugerne på Trustpilot med falske brugeranmeldelser.

Nordström har for ganske kort tid siden ændret navn til Fauna Energi, og har længe været i søgelyset for ufine metoder. Men det nye navn har desværre ikke ændret på dette.

Helt konkret drejer det sig om at Fauna Energi (tidligere Nordström) har fabrikeret anmeldelser på Trustpilot, for at fremstå mere troværdig overfor nye kunder.

Læs pressemeddelelsen fra forbrugerombudsmanden

Vær opmærksom

Vær opmærksom på, at når du deltager i en konkurrence på nettet, SKAL du læse det med småt. Dine persondata som f.eks. telefonnummer kan bruges i sådanne tilfælde - og netop persondata er et hit på det sorte marked. Så vær opmærksom på, hvad du siger ja til!

Politibetjente

De smarte telefonsælgere

Vi oplever jævnligt at vores kunder bliver ringet op af telefonsælgere, som lokker med lavere elpris, gebyrer der kan fjernes, eller simpelthen at telefonsælgeren ringer på vegne af Vestforsyning. Alt sammen er en ganske særlig "salgspakke", der er fabrikeret af sælgeren, for at lokke dig til at sige ja til en ny kontrakt med et nyt elselskab, der desværre viser sig at være dyrere end det, du kommer fra. Og de smarte telefonsælgere får stadigt flere snedige metoder. Så vær opmærksom og forhold dig skeptisk!

Vi kan ikke understrege nok, at vi IKKE ringer til dig, uden at du har givet tilladelse til det. Det er ulovligt for et energiselskab at ringe til dig, med mindre du har givet accept til det. Og denne accept skal energiselskabet kunne dokumentere.

Gode råd

  • Vi kontakter dig ALDRIG via telefonen, med mindre du selv har givet skriftlig tilladelse til det
  • Vi beder ALDRIG om personlige oplysninger som f.eks. kontonummer over telefonen
  • Giv ALDRIG dine personlige oplysninger i telefonen - sig at du vil ringe tilbage, når du har undersøgt nærmere
  • Vi samarbejder IKKE med telefonsælgere, så du skal altid være mistænksom, hvis de angiver, at de er fra Vestforsyning eller at de samarbejder med Vestforsyning
  • Vær kritisk og spørg ind til HVOR sælgeren helt præcis ringer fra
  • Sælgeren kan gå hen og blive aggressiv og direkte ubehagelig, hvis du spørger ind til formålet med opkaldet. HUSK at du altid er i din gode ret til at sige nej - og læg evt. røret på, hvis du synes det bliver for ubehageligt

Pas på, du ikke bliver snydt

Du kan blive ringet op af telefonsælgere, der fortæller dig at du kan spare penge, hvis du skifter elselskab. Vi har samlet et par gode råd til dig.

Læs mere om, hvad du skal gøre

KONTAKT OS

Vi vil ALTID gerne høre fra dig, hvis du er blevet kontaktet af et energiselskab, der ikke har rent mel i posen. Hellere kontakt os én gang for meget! Ring til kundeservice på 96127460 eller skriv til os nedenfor.

Kontakt kundeservice

"Du har penge til gode"

I vores sidste magasin, der blev sendt ud i december, kan du læse om Dorthe Pia Hansen, der fik en lumsk telefonsælger i røret.

Læs artiklen i vores magasin