Go' energi på boligmessen

09. oktober 2017, kl. 10:00

Vestforsyning havde travlt på årets bolig- og livsstilmesse, hvor flere hundrede fik gode råd og deltog i konkurrencer

Det blev en travl weekend for Vestforsyning på årets bolig- og livsstilmesse på Idrætscenter Vest.

433 deltog i en lille Vestforsyning-quiz, og endnu flere lagde vejen forbi for at få en snak om de nye vindmøller, god energi fra Vestforsyning :Sinus El eller nyttige råd om energibesparelser.

- Vi havde mulighed for at tilgå kundesystemerne ude fra vores standet. Det betød, at vi kunne hjælpe kunderne med at downloade og herefter logge ind på vores app og dermed vise, hvor let det er at holde øje med sit el, vand og varmeforbrug. Det er vigtigt, for når man kender sit forbrug, kan man også lettere se, hvor man skal sætte ind for at spare på energien, forklarer Lars Chr. Kongerslev, der er afdelingsleder for Vestforsynings energi- og miljørådgivning.

 

På app’en og på Vestforsynings selvbetjenings-hjemmeside kan man blandt andet se den nye motivationstarif, hvor fjernvarmekunder enten får et tillæg eller fradrag i prisen, afhængig af hvor dygtig man er til at udnytte fjernvarmen. Dette opgøres ud fra temperaturen på fjernvarmevandet, når det sendes retur til varmeværket.

- Det drejer sig om korrekt brug og indstilling af sit varmeanlæg. Det kan også skyldes, at varmeanlægget trænger til service og at varmeveksleren f.eks. trænger til udskiftning, siger Lars Chr. Kongerslev og henviser til de gratis, enkle råd på Vestforsynings hjemmeside.

Selvbetjeningen på Vestforsynings hjemmeside er blevet opdateret med nye funktioner. Hvis man logger ind med sit kundenummer og et målernummer (begge dele findes på regningen) kan man nu bestille energirapporter, som automatisk sendes på e-mail. Desuden kan man opsætte en advisering, så man får besked, hvis forbruget afviger fra en brugerdefineret forbrugsgrænse.

 

- Adviseringen kan eksempelvis bruges til, at man holder øje med sit forbrug uge for uge, hvor det bliver sammenlignet med samme periode året før. Det kan give et billede af, om man måske bør sætte ind for at spare på energien, forklarer Lars Chr. Kongerslev.

Nogle boligejere kan med fordel investere i energiforbedringer i boligen. Det kan dels give et skattefradrag, det såkaldte ”håndværkerfradrag”, men det er også muligt at få et ekstra tilskud fra Vestforsyning.

- Der er desværre en del, som glemmer, at Vestforsyning yder tilskud til energirenovering. Vi har et samarbejde med omkring 100 lokale håndværkere, som har mulighed for at hjælpe sine kunder med at opnå tilskuddet fra Vestforsyning. Men man kan også selv søge tilskud. Det er dog vigtigt , at man søger tilskud, inden man går i gang, forklarer Lars Chr. Kongerslev og opfordrer til, at man finder information på Vestforsynings hjemmeside om tilskud og eventuelt kontakter energirådgiverne.

 

Foruden fagsnakken var der også mulighed for at hilse på nogle af de TTH-håndboldspillere, som er sponsoreret af Vestforsyning, og 77 børn deltog i en konkurrence om biografbilletter.

Der var også flere, som spurgte interesseret til de seks nye vindmøller, som Vestforsyning er ved at opføre i Gedmose, vest for Holstebro. Der er for nylig åbnet for udbud af aktier i projektet.

Vestforsyning har inviteret til et borgermøde om vindmølleprojektet, hvor man også kan høre om muligheden for at købe aktier. Det foregår 1. november kl. 19 i Plexus Idom-Råsted.