Vestforsyning støtter lokal talentudvikling

14. maj 2018, kl. 11:30

Holstebro Boldklub bobler af unge talenter, som er "made in Holstebro". Det langsigtede mål er 2. division, og Vestforsyning bakker op

Det syder og bobler i Holstebro Boldklub, som efter nogle år i Danmarksserien ser en reel mulighed for at vende tilbage til divisionsfodbold.

"Vi både håber og tror på, at vi inden for en overkommelig fremtid kan rykke op i 2. division. Vi har et helt nyt hold af dygtige spillere, og vel at mærke vores egne spillere. Vi har også gjort meget for at styrke trænerne, som får en god uddannelse og også bliver anerkendt med en kontrakt og en løn, så vi bedre kan konkurrere med fritidsjob andre steder," siger Niels Andersen, der er formand for ungdomsudvalget.

En af de unge, hjemmedyrkede talenter, er 19-årige Loui Gravgaard. Han er STX-studerende og har i et års tid spillet på førsteholdet. Han er placeret på central midtbane, eller som han med et kækt smil siger:

"Det er tit mig, der lægger op til de mål, som de andre scorer."

Loui Gravgaards far spillede næsten 100 kampe for Holstebro Boldklub, og hele familien er bidt af fodbold. Allerede på U13-holdet stod det klart, at Loui kunne lidt mere med en bold end de fleste.

Hvad skal der til for at gøre det interessant at gå til fodbold og at se kampene?

"Jeg skiftede årgang og flyttede klub til Vildbjerg, hvor jeg fik mulighed for at deltage i prøvetræninger hos FC Midtjylland. Men jeg syntes ikke, at jeg udviklede mig nok – og så var det også lidt upraktisk med transporten, så jeg vendte hjem igen," fortæller Loui Gravgaard, som er stolt af at spille i HB-trøjen.

Nu skal han være med til at sætte Holstebro tilbage på fodboldens landkort. Og spørger man Holstebro Boldklubs formand Helle Manicus, så er det ikke kun spillere og trænere, der er optimister.

"Det kræver stor opbakning fra både spillere, trænere, forældre, publikum og sponsorer, hvis det skal lykkes. Men vi tror på det, for vi har brugt meget energi på at arbejde med vores 'lækkerhedsfaktor'. Hvad skal der til for at gøre det interessant at gå til fodbold og at se kampene? Og hvordan får vi sponsorerne til at blive en aktiv del af klubben? Det har vi brugt meget tid på, og nu er vi ved at lykkes med det," siger Helle Manicus.

FAKTA: Holstebro Boldklub

  • Holstebro Boldklub blev stiftet i 1921.
  • Klubben har 550 medlemmer fordelt på 30 hold.
  • I indeværende sæson er der hele 50 nye børn i alderen 4-5 år, der er begyndt at spille fodbold, men der er stadig plads til flere.
  • Særligt talentfulde spillere har mulighed for at blive udtaget til FS Holstebro, der er et talentudviklingssamarbejde for byens fodboldklubber.
  • Holstebro Boldklub har et formelt samarbejde med FC Midtjylland, som bl.a. sikrer, at trænere og spillere kan lære af de professionelle, og de unge fodboldspillere får mulighed for at møde nogle af deres forbilleder fra Superligaen.
  • Førsteholdet i Holstebro Boldklub spiller i Danmarksserien. På sigt er målet oprykning til næste række, 2. division.
  • Læs mere om klubben og se kampprogram på www.holstebroboldklub.dk

Vestforsyning har også bemærket de positive takter i Holstebro Boldklub og har derfor besluttet at støtte op om det lokale arbejde for talentudviklingen med en ny sponsoraftale.

"Vestforsyning oplever hård konkurrence på el-markedet, men vi oplever, at kunderne gerne vil bakke op om det lokale el-selskab. Derfor er det også naturligt, at vi bakker op om lokal talentudvikling gennem Vestforsynings Initiativpulje, gennem vores sponsoraftale med TTH Holstebro – og nu også gennem Holstebro Boldklub. Fodbold har stor opbakning blandt de virksomheder og familier, som vi gerne vil have som lokale el-kunder, så vi får et rigtig godt samarbejde," siger Jørn Zielke, adm. direktør for Vestforsyning.