Vestforsyning fik overskud på 64 mio. kr.

25. maj 2016, kl. 09:54

Synergieffekter ved overtagelse af Måbjergværket og overskud på biogas og el-handel har styrket Vestforsynings økonomi

Holstebros multiforsyningsselskab Vestforsyning havde i 2015 en omsætning på knap 902 millioner kroner og et overskud på 63,95 millioner kroner. Både omsætning og resultat er en del højere end foregående år, og det skyldes først og fremmest, at Vestforsyning og Struer Forsyning i sommer overtog "Måbjergværket", som efterfølgende har skiftet navn til MEC BioHeat & Power.

Bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen fortæller, at kunderne allerede i år får glæde af den sunde økonomi i Vestforsyning.

"Vi har i år sænket forbrugerpriserne med 6,59 procent. Det skal ses i forhold til en generel inflationsrate på 1,6 procent, så det er virkelig noget, der kan mærkes. For en parcelhusfamilie, som er fjernvarmekunde hos Vestforsyning, vil det betyde en besparelse på små 2000 kroner. Det svarer til en samlet prisnedsættelse på cirka 40 millioner kroner," siger Nils Ulrik Nielsen.

Prisudvikling i Vestforsyning har i flere år ligget på et stabilt, meget lavt niveau - ofte under inflationsraten. Det har kunnet lade sig gøre fortsat at holde priserne i ro, også selv om der i 2015 blev investeret 114 millioner kroner i vedligeholdelse og udbygning af infrastrukturen. Det er der en god grund til.

"Vestforsyning er blevet en stor og kompleks virksomhed, som til stadighed udvikler sig. Men ledelsen og medarbejderne er effektive og yder en flot indsats og har samtidig skabt en rigtig god arbejdsplads med et meget lavt sygefravær på kun 1,6 procent," forklarer Nils Ulrik Nielsen.

Købet af kraftvarmeværket er en væsentlig del af årsagen til, at Vestforsynings omsætning og overskud er forøget, men det er ikke den eneste positive udvikling. Selskabet har også tjent penge på både el og biogas.

"Det er imponerende, at vores nye elhandelsselskab Vestforsyning :Sinus El allerede i sit første hele regnskabsår har kunnet præstere et lille overskud. Der er en virkelig god opbakning fra kunderne, som har forstået, at hvis man vil bevare den gode service og de lokale arbejdspladser, så skal man også handle lokalt," siger Nils Ulrik Nielsen.

Han glæder sig også over, at MEC Biogas har præsteret sit første positive regnskab.

"Biogasanlægget har for andet år i træk haft driftsoverskud, men det er første gang, at vi nu også ser en positiv bundlinje. Nu kører anlægget godt og stabilt, præcist som det skal, og vi har også fået større sikkerhed for afsætningen med blandt andet en ny aftale med Arla, som får biogas i bytte for ostevalle," siger bestyrelsesformanden.

Vestforsyning forventer et positivt resultat igen i år, dog ikke så stort som i 2015, fordi en del af overskuddet nu bliver delt ud til kunderne i form af prisnedsættelser.

Hele årsrapporten er tilgængelig her

Kontaktoplysninger for pressen: Bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen, tlf. 51 52 20 35