Vestforsyning fejrer ny motorvej

25. september 2018, kl. 08:43

Åbningen af den nye Holstebro-motorvej markerer afslutningen af et stort arbejde for Vestforsyning og giver håb om øget vækst i Nordvestjylland

29. september bliver Nordvestjylland koblet på motorvejsnettet. Det bliver fejret med en folkefest med Vestforsyning som én af hovedsponsorerne bag blandt andet et gigantisk motionsløb på den nye asfalt.

Der er da også rigtig meget at fejre for Holstebros multiforsyningsselskab. Det er nemlig ikke kun Vejdirektoratet, som har haft travlt de seneste par år, fortæller Vestforsynings bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen.

 

- Det er virkelig imponerende ingeniørkunst at se, hvordan den nye vej slanger sig gennem landskabet. Men man skal huske, at der ligger forsyningsledninger i jorden, når man begynder at grave. Derfor har Vestforsynings medarbejdere været på en spændende og udfordrende opgave sammen med Vejdirektoratet for at finde ud af, hvor der var sikkert at grave, og hvor der skulle flyttes nedgravede forsyningsledninger, siger Nils Ulrik Nielsen.

Vestforsyning råder over mere end 1000 kilometer vandledning, 800 kilometer spildevandsledninger, næsten 600 kilometer fjernvarmeledninger og 800 kilometer kabler til elforsyning og gadelys. Motorvejens placering tæt på Vestforsynings domicil i Nupark betød blandt andet, at hovedforsyningsledningen til kraftvarmeværket måtte graves flere meter længere ned i jorden for at give plads til den nye vej.

 

- Medarbejderne har været dygtige til at få vejarbejdet passet ind i den almindelige renovering og vedligeholdelse, sådan at vi de fleste steder har kunnet nøjes med at fremskynde renoveringsarbejde, som alligevel skulle være sket. Arbejdet er sket til aftalt tid, så det er en medvirkende årsag til, at motorvejen kan åbnes til aftalt tid, siger Nils Ulrik Nielsen.

Næstformand i Vestforsynings bestyrelse Arne Lægaard glæder sig også til vejfesten. Han var borgmester i Holstebro Kommune fra 2001-2007 og var med til at organisere kampen for at få motorvejen ført nordpå.

- Motorvejen bliver en stor gevinst for hele det nordvestjyske område. Dels kan man nu let bygge et hus i Holstebro og omegn, selv om man pendler til et job i Herning eller Silkeborg. Dels bliver det mere attraktivt for virksomheder at etablere sig i vores område. Og de skal være hjerteligt velkommen. Vestforsyning er klar til at forsyne nye områder for både bolig og erhverv, siger Arne Lægaard.

 

Både formand og næstformand håber også, at flere turister og gæster vil lægge vejen forbi Nordvest.

- Holstebro Kommune har et rigt kultur- og idrætsliv, som Vestforsyning også bakker op om. Jeg håber, at flere vil lægge vejen forbi, for eksempel når TTH Holstebro spiller hjemmekamp, eller når Kulturperlen spiller op til fest i Lystanlægget, siger Nils Ulrik Nielsen.

Vestforsyning vil være til stede hele dagen, når Nordvestjylland holder vejfest 29. september. Blandt andet bliver der serveret sundt og helt rent drikkevand, tappet direkte fra Nibsbjerg Vandcenter.

Se programmet for fejring af motorvejen på www.vejfestivest.dk