Lys over Hostrups

07. december 2018, kl. 13:55

Vestforsyning Belysning har gennemført et unikt belysningsprojekt på Hostrups, den ovale plads mellem politistationen og Center for Sundhed i Holstebro. Højt over jorden svæver gadelyset i et net af stålwires.

"Vi er rigtig godt tilfredse med resultatet. Det giver noget lethed over pladsen, som ville have set helt anderledes ud, hvis vi havde opstillet traditionelle lysmaster", siger afdelingsleder Helle Søkilde.

Forberedelserne begyndte for fire år siden, mens selve opførelsen foregik i lyntempo.

"De høje master, som holder nettet af wires oppe, ligner tændstikker, når man ser det færdige projekt, men de er faktisk 9 meter høje og 40 centimeter i diameter. Alt har været veltilrettelagt i tæt samarbejde med kommunen og entreprenøren, og det gik faktisk hurtigere end planlagt", fortæller Helle Søkilde.

Hostrups er oplyst af energivenlige LED-lyskilder, hvilket også har æstestiske fordele.

 

"LED giver mulighed for, at man kan have ens lamper, men med forskellige lysstyrker, fordi indmaden i lamperne kan variere. Det betyder, at vejen har den kraftigste belysning, og så er lyset en smule dæmpet på p-pladsen, dog stadig sådan at man sagtens kan føle sig tryg og se til at låse bilen op. Der kommer jo til at færdes mennesker på pladsen på alle tider af døgnet", forklarer Helle Søkilde.

FAKTA

Der er 17.450 gadelysmaster i Vestforsynings belysningsnet. En tredjedel af lamperne i belysningsanlægget er LED, og derfor med et lavt energiforbrug.