Kom så T-T-H…!!!

06. november 2017, kl. 07:49

En lille, men ivrig gruppe af fans spreder go’ energi, når håndboldheltene løber på banen

"T-T-H HOL-STE-BRO!" bum, bum, bum. "T-T-H HOL-STE-BRO" bum, bum, bum.

Kampråbet lyder igen og igen, kun afbrudt af de tre fans, som står i forreste række og trommer højlydt og ind imellem også i takt.

TTH Holstebros dameligahold er lige løbet på banen, og den lille skare af dedikerede medlemmer af TTH Fanklub er på plads og har allerede rejst sig fra stolene i begejstring.

Der går da heller ikke længe, inden hjemmeholdet scorer kampens første mål, og speakeren råber målscorerens fornavn "Sara" ud i højttaleren, mens publikum i et jubelbrøl svarer med hendes efternavn: "HALD", inden speakeren tilføjer, at spilleren er sponsoreret af aftenens matchsponsor Vestforsyning.

Hjemmekampen er mod Nykøbing Falster, som købte Kristina "Mulle" Kristiansen fra netop TTH, så det er en lidt speciel aften, erkender TTH-fanklubbens formand Brian Albertsen.

"Det kan godt være, hun får et 'buh'-råb, men vi har faktisk regler om, at man ikke råber ukvemsord mod spillerne. Vi skal have respekt for hinanden, og jeg kan også sagtens gå hen til en spiller fra modstanderens hold efter kampen og rose dem for at have spillet godt," fortæller han.

Fotograf: Jens Bach

Lige nu kunne man godt ønske "Mulle" hen, hvor peberet gror – eller rettere ønske, at hun aldrig var rejst fra Holstebro, for næsten hver gang TTH-pigerne har scoret et mål, snupper den lille spirrevip bolden og drøner ned i den anden ende og scorer en hurtig udligning.

TTH bygger et nyt angreb op, mens fanklubben trommer en langsomt stigende rytme, og pludselig virker det som en 1800-tals hær, der langsomt marcherer hen over slagmarken, mens trommerne spiller. 

I den modsatte ende af Gråkjær Arena står en flok fans, som har taget den lange tur fra Falster. De har medbragt både trommer og en stortromme, og det udvikler sig til en musikalsk duel, som utroligt nok overdøver techno-musikken fra højttalerne.

Men så sker det mest utrolige: Den lille gruppe af fans fra TTH sætter ihærdigt gang i taktfaste råb, klap og trommeslag, og så breder det sig lige så stille hen over tilskuerrækkerne, indtil publikum i hele arenaen begynder at klappe med på rytmen, præcis som trommeslageren på slagmarken får de mange soldater til at gå i takt.

Fotograf: Jens Bach

Der skal også kæmpes for det. TTH Holstebro er bagud efter første halvleg, og fanklub-formanden erkender, at det bliver svært. Men de kæmper videre, for de elsker spillet.

"Jeg har selv spillet som målmand i Hvide Sande KFUM, men jeg fik en skade," siger han og fortæller, at håndbold for ham er ren afslapning efter en arbejdsdag som Hjem-Is-mand.

"Fanklubben er et godt sted at være sammen med andre fans. Man lærer nye mennesker at kende, og vi har et godt sammenhold. Vi hygger os med at spise sammen inden kampen, og så får vi også lov at møde spillerne," siger Brian Albertsen.

Han er glad for, at Vestforsyning er sponsor for dameligaholdet. Så er der nemlig både et herre– og et damehold på topplan at heppe på.

"Drømmen ville jo være, at begge hold blev danmarksmestre, men det er ikke nemt," siger han og smiler.

Fanklubben bruger cirka halvanden time på frivilligt arbejde med eksempelvis at lægge reklamemateriale ud på stolene til hjemmekampe. I dag er det Vestforsyning :Sinus El, som er kampsponsor, så der er trykt reklame på "klapper", som ligger på stolene, og ude i foyeren er medarbejdere fra Vestforsyning på plads for at møde kunderne.

 

Vestforsynings logo er også på fanklubbens klubtrøjer, som de har fået som en anerkendelse af deres indsats for at skabe god stemning i arenaen. Og indsatsen synes at bære frugt, da TTH-pigerne i anden halvleg kommer stærkt igen og slutter med uafgjort i en hård kamp.

Brian Albertsen og vennerne er klar igen til de næste kampe.

"Der er noget helt særligt over håndbold. Der er jo mål hele tiden, så pulsen er oppe under hele kampen," siger han og opfordrer andre til at komme ud for at mærke suset.

Det koster 150 kroner for en hel sæson at være medlem af fanklubben. Børn og unge betaler kun 50 kroner. Find "TTH Fanklub" på Facebook for mere information.