Hvordan er det nu lige med den app…?

04. september 2017, kl. 09:51

Et par hundrede kunder lagde vejen forbi Vestforsynings stand ved Holstebro Åben

Vejret viste sig fra den pæne side, da det årlige Holstebro Åben-arrangement samlede byens virksomheder og foreningsliv fredag 1. september. De mange mennesker blev præsenteret for det mangfoldige foreningsliv og fik samtidig mulighed for at møde blandt andet Vestforsyning, som igen i år var repræsenteret med en stand ved Kirkepladsen i Holstebro.

"Holstebro Åben er en god anledning til at møde et meget bredt udsnit af kunderne. De fleste får mindst én af forsyningsarterne fra Vestforsyning, så vi har en meget stor kontaktflade," siger Lars Chr. Kongerslev, der er afdelingsleder for Vestforsynings energi- og miljørådgivning.

En lille konkurrence var med til at skabe interesse for energibesparelser og grøn energi. Konkurrencen var samtidig med til at bryde isen og skabe kontakt til rigtig mange mennesker.

"Det er jo et kort møde, når folk er på vej rundt for at opleve en masse forskelligt, men vi afviklede en konkurrence med nogle få, simple spørgsmål, og der var over 100, som deltog. Og vi kunne høre, at mange faktisk lærte noget nyt ved at svare på spørgsmålene. For eksempel var der nogle, som opdagede, at vi yder tilskud til energirådgivning," fortæller Lars Chr. Kongerslev.

En af de besøgende er Poul Knudsen, som bor i et ti år gammelt hus i Holstebro. Han var kommet for at få tips til at udnytte fjernvarmen bedre.

"Jeg synes, den nye motivationstarif er en god idé. Det er jo med til at anspore én til at gøre noget ved det, så man udnytter varmen bedre," siger Poul Knudsen og finder sin mobiltelefon frem.

"Jeg bruger Vestforsynings app til at holde øje med forbruget via mobiltelefonen, og vi har da også en 'grøn smiley' på motivationstariffen. Men jeg skal lige høre, om vi kan gøre noget for at sænke forbruget yderligere, for eksempel når vi er væk på ferie," siger han.

 

Andre brugte Holstebro Åben til at få sig en gratis billet til håndboldkamp fra nogle af pigerne fra TTH Holstebro, som besøgte Vestforsynings stand. Eller også kunne man få information om Vestforsynings Initiativpulje, som blandt andet har ydet støtte til mange af de foreninger, der var med til at gøre dagen festlig.

En af foreningerne er Kajakklubben PAGAJ, hvor træner Jens Peder Møller, stod klar ved Storå for at demonstrere kajakkens fortræffeligheder.

"Vores forening har fået et tilskud fra Vestforsyning, så vi blandt andet kan udbrede havkajak-sporten," fortæller Jens Peder Møller og viser sin egen havkajak frem, som trods sin beskedne størrelse kan laste 40-50 kilo oppakning foruden ham selv.

"Det giver nogle helt utrolige naturoplevelser. Og halvdelen af kajaksejlads er teknik, så man skal såmænd ikke bruge så mange kræfter," siger han.

Det kræver dog en vis energi, så Jens Peder Møller får også masser af motion sammen med den friske luft. Han sejler jævnligt i den svenske skærgård, men har også deltaget i et løb, hvor man har fulgt Storås løb hele vejen fra Tjørring til Thorsminde – en tur på imponerende 85 kilometer i ét stræk.

Vestforsynings kunde- og energirådgivere er i fuld gang med at følge op på Holstebro Åben.

"Man når ikke at tale så længe under arrangementet, men vi kan hurtigt hjælpe med at installere Vestforsynings app, udlevere en folder eller henvise til hjemmesiden. Ellers kan vi følge op senere ved at ringe til kunderne, og der er typisk mange, som vi kontakter efterfølgende. Jeg har for eksempel allerede talt med en kunde, som havde brug for vejledning til at søge tilskud til energirenovering i forbindelse med udskiftning af vinduer i huset," fortæller Lars Chr. Kongerslev.

Det første og bedste skridt på vejen til at udnytte energien bedre, er at få et godt overblik over forbruget. Det gør man nemmest ved at bruge den gratis app, der blot hedder VESTFORSYNING, eller ved at logge ind på Vestforsynings selvbetjeningsside på hjemmesiden.

(fotograf: Gert Laursen)