Her er Vestforsynings nye direktør

07. september 2017, kl. 10:11

47-årige Jørn Zielke er 1. september tiltrådt som den nye administrerende direktør for Holstebros multiforsyningsselskab Vestforsyning. Her afløser han Jørgen Udby, som ønskede at gå på pension. Vestforsynings bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen glæder sig til samarbejdet med den nye direktør.

- Ansættelsesudvalget lagde stor vægt på Jørn Zielkes interesse for at videreføre Vestforsynings udviklingsaktiviteter. Vi har tradition for at være i front på brint, biogas og bioethanol, og vi ønsker at blive ved med at være innovative, siger Nils Ulrik Nielsen.

Jørn Zielke er i fuld gang med at møde medarbejdere og kunder. Han forventer en helt udramatisk udskiftning på direktørkontoret.

- Vestforsyning er en veldrevet virksomhed målt på alle parametre, så man skal ikke forvente eller frygte en stor revolution. Jeg er selv rundet af den vestjyske muld, så jeg har tænkt mig at stikke en finger i jorden, møde medarbejdere og kunder og danne mit eget indtryk stille og roligt, inden jeg vil komme med nogen udmeldinger om forretningen, siger Jørn Zielke.

 

Foruden lederstillinger i Falck-koncernen har han tidligere været ansat i forsyningsbranchen, blandt andet med ansvar for infrastruktur og fiberbredbånd. Han vil dog gerne lægge låg på eventuelle spekulationer om, hvor vidt Vestforsyning nu også skal til at udbyde bredbånd.

- Jeg har kun godt at sige om fiberbredbånd, men det ligger ikke i kortene, at Vestforsyning skal gå ind på dette forretningsområde, siger Jørn Zielke.

Der bliver også rigeligt andet at se til for den nye direktør. Vestforsyning er netop begyndt på opførelse af seks store Vestas-vindmøller, og hen over de kommende par år skal selskabet gennemføre et omfattende klimasikringsprojekt, der skal mindske skaderne i Holstebro by, når Storå bliver oversvømmet.

Blå bog

  • Jørn Zielke kommer fra en stilling som viceadm. direktør for Falck USA, Inc.
  • Foruden lederstillinger i Falck-koncernen, har han også tidligere arbejdet i forsyningsbranchen. Han var adm. direktør for østjyske NRGI’s infrastruktur-division, senere adm. direktør for EnergiMidt Fiberbredbånd A/S og bestyrelsesmedlem i blandt andet fiberbredbåndsselskabet Waoo! A/S.
  • Oprindeligt er han uddannet erhvervsjurist (cand. merc. jur.) og begyndte sin karriere i bankverdenen.
  • Senere supplerede han sin uddannelse med HD-fag i finansiering. I 2013 studerede han strategi, innovation og ledelse ved det franske INSEAD-institut.
  • Jørn Zielke bor i Ry sammen med sin kone Charlotte, parrets tre børn på 12, 15 og 18 år og familiens hund.
  • Fritiden går med løb, cykling og fitness tre-fire gange om ugen eller med afslapning med en god bog enten hjemme eller i familiens sommerhus i Nordjylland.