Go' energi til Holstebro Åben 2016

09. september 2016, kl. 11:30

Lidt over 100 gæster trodsede det "strålende" vejr og besøgte Vestforsynings stand ved Holstebro Åben

Holstebro er ved at blive en stor studieby, så det er blandt andet til ære for de mange nye studerende, at butikker, foreninger og virksomheder præsenterer sig til det årlige Holstebro Åben-arrangement. 

Vejret var ikke det bedste, men en meget energisk gruppe unge håndboldspillere holdt uden problemer varmen med en omgang frisk gade-håndbold på den opstillede bane foran rådhuset. Og efter kampen stod de unge piger i kø foran Vestforsynings stand - nok mest for at hilse på TTH Holstebro-spillerne Pauline Bøgelund, Line Skak og Ida Vium. 

"Det er lidt sjovt. Vi har jo selv været som dem for ikke så længe siden," siger Ida Vium, mens hun skriver autografer. 

"Og vi vil jo også gerne hjælpe Vestforsyning med at skabe noget opmærksomhed. De hjælper jo også os," siger hun og hiver ud i sin spillertrøje med et stort Vestforsyning-logo. 

Uformelt møde med kunderne 

TTH Holstebro-pigerne fik også varmen i Vestforsynings telt, hvor de mærkede på egen krop, hvor meget energi, der skal til for at producere strøm. Efter at have trampet for fulde pedaler på kondicyklen i et minuts tid var der lige omtrent produceret strøm nok til, at det kunne have drevet en Playstation. "Det giver syn for sagen, når man selv mærker, hvor meget energi der faktisk skal til for at drive helt almindelige apparater, som vi bruger hver dag," forklarer afdelingsleder for Vestforsynings energi- og miljørådgivning Lars Chr. Kongerslev.

De flittige cyklister blev belønnet med en tår vand og en grøn "sparepære" - altså en af den slags grønne pærer, man kan spise. 

"Holstebro Åben er en god lejlighed til at få en uformel snak med kunderne. Det kan være alt fra konkrete spørgsmål om LED-pærer eller tykkelsen på isoleringsmåtter til en mere generel snak om energiforbruget. Men det allervigtigste, hvis man gerne vil spare på energien - og dermed også spare penge - er, at man kender sit forbrug," siger Lars Chr. Kongerslev. 

Detaljeret oversigt over forbruget 

På den medbragte computer kan han finde en kundes forbrugsdata, som bliver leveret af fjernaflæste forbrugsmålere. Og kunderne bliver ofte overrasket over, hvor mange detaljer selvbetjeningssystemet kan præsentere. 

"Nogle fortæller, at de omhyggeligt noterer deres forbrug på et stykke papir hver uge eller hver måned, men det er altså langt nemmere at få oplysningerne enten via selvbetjening på hjemmesiden eller - endnu nemmere - via den gratis Vestforsyning-app til smartphone. Det er også bedre. For eksempel kan man bruge app'en til at kontrollere, om man har et uventet standby-forbrug. Der skulle helst ikke være noget nævneværdigt forbrug, hvis man ligger og sover eller er kørt på arbejde. Et uventet vandforbrug kan for eksempel være tegn på, at man har en utæt vandhane eller et toilet, der løber. Andre gange kan man se på varmeforbruget, at gulvvarmen i badeværelset kører for fuldt drøn hele sommeren. Det er måske ikke nødvendigt," siger Lars Chr. Kongerslev.

GO' ENERGI TIL HOLSTEBRO ÅBEN 2016
 

Vestforsyning

APP

Hent gratis "Vestforsyning" til din mobil/tablet og se information om dit forbrug, historik, regningen m.m.

Nye funktioner i app'en 

Også Vestforsynings kundeservice har mødt kunderne under Holstebro Åben. Afdelingsleder John Byskov fortæller, at den nye motivationstarif på fjernvarmen har vakt interesse hos kunderne. "Der er flere, som har lagt mærke til, at app'en til mobiltelefonen er blevet opdateret, så den nu kan vise fremløbs- og returtemperatur på fjernvarme. Det er indtil videre en test, men de nye oplysninger får betydning fra årsskiftet, hvor Vestforsyning fremover har en økonomisk gulerod til dem, der er dygtige til at udnytte fjernvarmen effektivt - og et pristillæg til dem, der ikke udnytter fjernvarmen korrekt," forklarer John Byskov. 

Man kan læse mere om den nye motivationstarif på Vestforsynings hjemmeside eller i en folder, som du kan downloade her. 

Nyhed: Plus Måned 

Konsulenter fra Vestforsyning :Sinus El har også mødt både nuværende og kommende forbrugere af lokal el ved Holstebro Åben. 

"Vi har blandt andet fortalt om Plus Måned, som er et nyt produkt fra Vestforsyning :Sinus El. Det henvender sig til private kunder med et el-forbrug på mere end 4300 kWh, som kan opnå en fordel, for eksempel hvis man har elvarme," forklarer salgskonsulent Lise Birk Hansen. Læs mere om Plus Måned på www.vestforsyning-sinus.dk.