Danmarks største vejfest

01. oktober 2018, kl. 15:41

Vestforsyning var med hele vejen, da Nordvestjylland fejrede indvielsen af 39 km motorvej fra Herning til Holstebro Nord

- Ska’ du ikke lige have en vanddunk med?

Den opfordring fik Vestforsynings adm. direktør Jørn Zielke og kollegerne gentaget virkelig mange gange, da tusindvis af mennesker lørdag 29. september var mødt op for at fejre indvielsen af Holstebro-motorvejen.

5.000 Vestforsyning-vanddunke med frisk vand fra egen vandforsyning, blev det til. Men der var også mange tørstige sjæle, ikke mindst de flere end 7000 mennesker, som havde tilmeldt sig et af de store motionsløb, sponsoreret af Vestforsyning, så man fik mulighed for at opleve det nye stykke asfalt helt tæt på – enten på cykel, rulleski, rulleskøjter, til fods, i kørestol eller i klapvogn.

- Hvor er det fantastisk at se så mange mennesker her i dag, lød det fra trafikminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance), som var helt overvældet over at se menneskehavet, da han holdt åbningstalen.

"Det har været en drøm og en langstrakt vision, sagde borgmesteren..."

- Motorveje er med til at binde Danmark sammen, og det forbedrer vilkårene for erhvervslivet. Motorveje er en forudsætning for vækst. Nu tager det kun fem kvarter at køre til Aarhus, og det giver nye muligheder for rekruttering af arbejdskraft, sagde ministeren.

Det var også en meget glad Holstebro-borgmester H. C. Østerby (Soc.dem.), som talte inden det traditionsrige snoreklip.

- I dag må vi knibe os i armen. Det har været en drøm og en langstrakt vision, sagde borgmesteren, som rettede en stor tak for samarbejdet til både nabokommuner og Vejdirektoratet – og til de mange foreninger og frivillige, som gjorde vejindvielsen til en vejfest.

Hele 62 af Vestforsynings medarbejdere havde tilmeldt sig et af motionsløbene, blandt andet Joan Aggerholm og Jens Keller fra Vestforsyning Spildevand, som tilbagelagde 30 kilometer på cykel lige omkring en time, ganske imponerende i den kraftige og iskolde efterårsvind.

- Jeg træner et par gange om ugen og sidder også i bestyrelsen for mountainbike-klubben MTB Holstebro, fortalte Joan Aggerholm, som havde valgt den mindst terrængående af sine tre specielle mountainbikes, mens kollegaen Jens havde valgt en klassisk racercykel.

- Vi er efterhånden en del fra arbejdet, som cykler i fritiden. Der er i hvert fald fem-seks stykker fra Vestforsyning Spildevand. Det giver et godt fællesskab med kollegerne, og så vi er jo også nødt til at holde os i god form, når vi skal kravle op og ned i brøndene hele tiden, forklarede Joan Aggerholm.

Vejfesten sluttede ved 18-tiden. Det anslås, at der har været i omegnen af 20-25.000 gæster til festen, så aftenen og natten gik med at rydde op, inden færdselspolitiet og Vejdirektoratet søndag klokken 11 kunne åbne den nye vejstrækning for trafikken.