Beskyt dig mod frostsprængning

04. november 2019, kl. 10:32

Vi har opstillet cirka 17.000 vandmålere ude hos kunderne, og desværre sidder nogle af vandmålerne lidt udsat i vinterhalvåret, for eksempel i sommerhusområder eller i uopvarmede udhuse eller garager. Det kan give en grim overraskelse, når frost bliver afløst af tøvejr.

Ansvaret for at undgå frostsprængning og efterfølgende vandspild ligger hos kunderne, så forebyggelse kan spare dig for mange penge.

Det er nu hvor frosten er sat ind, er det en god ide, at kigge til sin vandmåler. Find ud af, hvor den er - hvis den er placeret udsat, skal du have sikret den. Hvis det ikke er gjort godt nok, risikerer du, at vandinstallationerne fryser, og så fosser vandet ud, når det bliver tøvejr igen.

Det kan blive en dyr fornøjelse, for det fremgår tydeligt af Vandregulativet, at kunderne selv hæfter for vandspild som følge af frostskader. Ud over vandspildet vil det være nødvendigt at skifte vandmåleren, ligesom installationerne kan være ødelagt, og man kan have fået en vandskade.

Vi har skrevet direkte til udvalgte kunder, hvor vi med sikkerhed kan sige at det er en god ide at kigge på frostsikringen.

Du kan dog også have glæde af at kigge til dine vandinstallationer, inden Kong Vinter ankommer.

Gode råd

Der er hjælp at hente i folderen "Undgå frostsprængninger", som du kan se her.

Hent folder som PDF

Pas på til vinter

Frostsprængninger rammer ikke kun sommerhuse. Det kan også ramme et parcelhus eller en virksomhed. Det går som regel okay, så længe huset er beboet, og installationerne løbende bliver tilført lidt varme ved, at man bruger af vandet. Men hvis man så tager på en uges vinterferie, vil nogle desværre opleve, at vandet er frosset, når de kommer hjem igen.

Det er ikke svært at frostsikre måleren, hvis den sidder udsat, for eksempel i udhus eller målerbrønd. Et stille stykke flamingo eller et tæppe på det rigtige sted kan gøre underværker.