36 lokale projekter gik igennem nåleøjet og fik midler fra Vestforsynings Initiativpulje

29. juni 2021, kl. 12:51

2020 blev et helt specielt år, med nedlukninger og Corona-restriktioner, og det betød også, at Vestforsyning ikke kunne samle dem som fik midler fra Initiativpuljen. Man kunne dog stadig søge midler fra puljen, og der blev da også uddelt en halv million kroner til spændende projekter i 2020.

Men den 17. juni 2021 var situationen heldigvis sådan, at Vestforsyning kunne samle forårets Initiativpuljemodtagere til en lille coronavenlig reception. "Det er jo altid en fornøjelse at møde alle de engagerede mennesker, og høre om deres spændende projekter. Vi bliver gang på gang imponeret af det store engagement og spændende initiativer", siger Nils Ulrik Nielsen, som er bestyrelsesformand i Vestforsyning.

Denne gang har 93 projekter søgt midler fra Initiativpuljen, og 36 gik igennem nåleøjet. Projekterne spænder vidt - lige fra en robåd til en musik sommer camp for børn.

Alt i alt har Vestforsynings Initiativpulje nu uddelt midler til næsten 500 projekter siden opstarten. Heraf også nogle gengangere, og det er spændende at følge udviklingen af de forskellige projekter og talenter.

Initiativpuljemodtagere, foråret 2021
Karateklubben

"Som lokal forsyning, er det en fornøjelse at kunne støtte jer i det store stykke arbejde I alle sammen yder. Uanset om det er en forening, en klub, eller du har søgt som privatperson, ved vi, at der ligger et kæmpe arbejde bag de projekter, I hver især repræsenterer", sagde Nils Ulrik Nielsen bl.a. i sin tale til Initiativpulje modtagerne.

Med undtagelse af få projekter var alle modtagere til stede til en hyggelig og coronavenlig eftermiddag som også bød på underholdning fra nogle af modtagerne. Karateklubben lavede en flot opvisning med flotte teknikker og flækkede træstykker. Danseren Silas Lorenz Eibye viste en smuk dans, som han selv havde koreograferet, og guitaristen Rikke Gamstrup Nielsen spillede to meget flotte musikstykker på hendes nye klassiske Guitar, som hun havde fået penge til.

Alt i alt en dejlig eftermiddag som sluttede af med fælles foto i solen, inden turen for manges vedkommende gik hjem for at se landskamp.

Vestforsyning modtager ansøgninger til Initiativpuljen hele året. To gange om året bliver ansøgningerne samlet og vurderet af en ekstern bedømmelseskomite af lokale eksperter inden for kultur, idræt, uddannelse og erhverv. Der uddeles årligt 500.000 kr.

Komiteen indstiller desuden projekter til Vestforsyningsprisen på 25.000 kr.

Læs om puljen eller ansøg her