Husker du at få efterset din varmeinstallation?

Vaskemaskine, opvaskemaskine, fjernsyn og computer. Det er ting i husholdningen, du ved, ikke holder evigt, og som kan kræve service og reparation. Men tænker du på, at dit varmeanlæg også skal efterses og vedligeholdes? Det er vigtigt, at du holder et vågent øje og reagerer, hvis du oplever forhøjet forbrug eller problemer med opvarmningen, så dit anlæg altid fungerer optimalt, og du får god komfort og mest for pengene, ifølge VVS-montør hos Vestforsyning, Ove Akstrup.

- Hos Vestforsyning vil vi jo gerne have, at vores forbrugere får det meste ud af den varme, vi producerer. Fungerer anlægget ikke optimalt, er det spild af energi og penge, og det er synd, siger han.

Ove er en af de medarbejdere hos Vestforsyning, der tager ud og efterser og rådgiver forbrugerne om deres varmeinstallationer. Vestforsyning ejer dog kun hovedhanen og varmemåleren, som Ove og kollegaerne vedligeholder. Husets resterende varmeinstallation er nemlig den enkelte forbrugers. Hvis den skal efterses, kræver det et opkald til den lokale VVS-mand.

 

- Mine kolleger og jeg tager gerne rundt til vores kunder, hvis der er problemer med fjernvarmerør, hovedhaner og varmemålere. Oplever vi, at der er problemer med andre dele af fjernvarmeanlægget, vil vi altid rådgive om, hvad problemet kan skyldes, og om at få det udbedret, siger Ove.

Der er mange elementer i et fjernvarmeanlæg, der kan drille, blive slidte eller være indstillet forkert. Her kan du se, hvilke fem ting der kan indikere, at din varmeinstallation trænger til et eftersyn.

EFTERSE DINE INSTALLATIONER HVIS ...

  • Du ikke kan varme huset op, som du ønsker
  • Du har problemer med dit varme vand
  • Returtemperaturen er for høj. På din selvbetjening eller Vestforsynings app kan du tjekke din motivationstarif, der viser, hvad returtemperaturen bør være
  • Der er utætheder på systemet
  • Der kommer generende støj fra varmeinstallationen