Ung DTA-ildsjæl modtager Vestforsynings Initiativpris

03. februar 2021, kl. 09:00

21-årige Natasja Espersen er blevet en stor anerkendelse og 25.000 kr. rigere i 2020, da hun modtog Vestforsynings Initiativpris for sin store indsats som koordinator for Dansk Talentakademis Campus.

"Lige da Natasja blev ansat, blev campus bygget – og denne lidt kolde betonbygning blev både hyggelig og et hjemsted for over 40 unge mennesker pga. hende. Det er Natasja, der får tingene til at glide og gør Campus til et sted, der fungerer for alle elever som ansatte. Det er Natasja, der er campus."

Sådan lød det blandt andet i indstillingen fra DTAs leder, Lene Bonde. Natasja Espersen får prisen for hendes fantastiske indsats som koordinator for DTA Campus. Det er Vestforsynings bestyrelse, der hvert år uddeler Initiativprisen til en ildsjæl, en forening eller en klub, der har ydet en helt særlig indsats til gavn for hele lokalområdet.

For den unge prisvinder er det en overvældende anerkendelse af hendes indsats.

- Det er helt ubeskriveligt. Det betyder, at det har givet pote og motiverer til at gøre det lille ekstra, og det vil jeg helt sikkert også gøre i fremtiden. Mit arbejde var i høj grad noget, der foregik bag facaden, så at der er blevet lagt mærke til det på den her måde er vildt fedt, siger Natasja Espersen.

Natasja Espersen var elev på DTAs danselinje, inden hun i januar 2018 blev fuldtidsansat som koordinator på DTA Campus, hvor hun udover at være boligkoordinator, driftsansvarlig og projektleder også arrangerede arrangementer og ture ud af huset, fx til Folkemødet på Bornholm i 2019.

I dag læser Natasja Espersen på HF, mens hun underviser i Styrke og Dans på DTAs Musical & Teaterlinje, og Kometerne på Balletskolen i moderne dans. Hun håber, der venter en fremtid for hende som underviser på Talentakademiet. Imens vil hun bryste sig af anerkendelsen, og hun lover at gøre godt brug af den medfølgende pengepræmie fra Vestforsyning på 25.000 kr.

- Jeg er ved at starte en klimagruppe, så måske skal pengene investeres i grøn omstilling. Ellers er prisen den ultimative anbefaling for det ufaglærte arbejde, jeg udførte på DTA, og det kan jeg da helt sikkert bruge i fremtiden, siger Natasja Espersen.

Vi belønner det ekstraordinære

Vestforsynings bestyrelse glæder sig over at kunne hædre en ildsjæl som Natasja Espersen med Initiativprisen.

"I år går prisen til en, der af egen interesse har flyttet en hel institution, og som har leveret en hel ekstraordinær indsats, der bidrager positivt til talentarbejdet i Holstebro Kommune," siger bestyrelsesformanden for Vestforsyning, Nils Ulrik Nielsen.

Han understreger, at det er præcis den type indsats, de gerne vil hædre med Initiativprisen.

"Vi ønsker at være en del af hele kommunen og understøtte alt det, der understøtter de fantastiske arrangementer og tiltag drevet frem af ildsjæle, som foregår rundt omkring," siger Nils Ulrik Nielsen.

Vestforsyning uddelte Initiativprisen for første gang i 2019.

En nomineret til Initiativprisen kan f.eks. være:

  • Upcoming talenter i kommunen med potentiale og initiativ
  • En lokal initiativtager med et drive ud over det sædvanlige
  • Ekstraordinære projekter, der i særlig grad gavner fællesskabet i området
  • Initiativer, som i løbet af året har gjort en ekstra forskel