30. april 2024, kl. 14:56
Vestforsyning fik lov at være med, da der i weekenden var Energy Camp i Fjand Badeby. Her fik 40 universitetsstuderende et helt særligt indblik i den nordvestjyske energisektor.
- Forsyningsbranchen har aldrig været noget, jeg har overvejet, men jeg synes faktisk, at det her åbner øjnene for det.
Således sagde 24-årige Cathrine Madsen, der i weekenden havde sagt ja tak til at tilbringe et par dage i det nordvestjyske helt tæt på havet.
Fjand Badeby, for nu at være helt præcis, hvor hun sammen med 40 andre studerende var taget på Energy Camp arrangeret af ErhvervsForum Holstebro.
På campen fik de studerende, som primært kom fra ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet – Herning, blandt andet mulighed for at høre på fire energiselskaber.
Et af dem var multiforsyningsselskabet Vestforsyning, som stillede med Jakob Steg, der er udviklingskonsulent og selv uddannet fra netop Aarhus Universitet – Herning.
Han fortalte – i ganske intime rammer i den lille feriebys vinbutik – om Vestforsynings arbejde, når det kommer til Power-to-X (PtX) og vedvarende energiprojekter med mere.
- Jeg havde nok regnet med, at det ville være en lille smule tørt, men det er meget mere interessant, end jeg havde forventet, fortalte Cathrine Madsen umiddelbart efter oplægget.
Den unge studerendes plan med at komme til Fjand var at blive klogere på PtX.
- Det er jo det nye sort, så det er da noget, man har hørt om, men jeg er kommet for at få en uddybende forståelse af det, forklarede Cathrine Madsen.
Lidt klogere på sig selv var det også planen, hun ville blive i weekenden.
- Jeg vil finde ud af, om det her er en branche for mig, og indtil videre synes jeg, det er spændende, sagde Cathrine Madsen:
- Det her med at være firstmover og komme ind på et marked, som ikke er udforsket endnu. Det er sådan noget, jeg synes, virkelig er sjovt og helt sikkert noget, jeg godt kunne overveje.
Det kunne 29-årige Kairi Petersen, der ligesom Cathrine Madsen er i gang med at uddanne sig til Business Development Engineer, også.
- Det, der tiltalte mig i jeres (Vestforsynings, red.) oplæg, er den måde, I prøver at arbejde sammen og danne bro mellem forskellige virksomheder i det her, fortalte Kairi Petersen.
Koblingen af, at et forsyningsselskab som Vestforsyning både kan spille en rolle ved at skulle levere ultrarent vand til PtX-aktørernes produktion og ved at modtage overskudsvarme fra selvsamme aktører.
- Det er enormt spændende at kunne tænke de der kæder ind i forhold til, hvordan vi udnytter hinanden bedst og faktisk også kan hjælpe hinanden, sagde Kairi Petersen.
Så kunne du finde på at søge imod den her branche?
- Jeg elsker af natur udfordringer, så det der med, at der ikke er et svar lige til højrebenet, synes jeg, er spændende, svarede Kairi Petersen:
- Jeg kunne godt se mig selv i en udviklingsafdeling, for jeg elsker det drive, der er i det.
At det så nu i endnu højere grad også kan lade sig gøre ”vestpå” inden for dette område, gør bestemt heller ikke noget.
- Det her har virkelig givet mig enormt meget blod på tanden i forhold til også at indtænke ”vestpå”, fortalte Kairi Petersen:
- Jeg elsker natur, mine Fjällräven-bukser og havet. Og så er priserne jo også lidt mere fordelagtige i det her område.
ErhvervsForum Holstebro og de fire selskaber RWE, Skovgaard Energy, Vestforsyning og COWI inviterede, med støtte fra AUHE Fonden, i weekenden til Energy Camp.
40 universitetsstuderende tog imod tilbuddet og drog til Fjand Badeby.
Formålet med weekenden var at få matchet studerende og energiselskaber, som ventes at få brug for rigtig mange nye, grønne medarbejdere i fremtiden.
Weekenden bød også på en række sociale aktiviteter i den lille nordvestjyske ferieby.