Praktik giver noget på CV’et

08. december 2016, kl. 15:22

Et to måneder langt praktikophold i Vestforsynings økonomi-afdeling har givet 26-årige Prasannah Ratnakumar værdifuld erhvervserfaring

En god uddannelse er ikke nødvendigvis garanti for, at man med det samme får sig et fast job. Dels er der hård konkurrence om de attraktive job, dels vælger mange unge nyuddannede at høste erfaringer og forskellige indtryk, inden de vælger karrierespor.

En af dem er 26-årige Prasannah Ratnakumar, som i efteråret afsluttede to måneders praktikforløb hos Vestforsyning.

"En ting er, hvad man lærer på skolen, men det er noget andet, når man kommer ud i virkeligheden. Jeg har virkelig lært meget af at være her i økonomiafdelingen, og jeg har fået en værdifuld erhvervserfaring og noget, jeg kan skrive på mit CV. Og så har jeg fået en god anbefaling. Det er også rart at kunne vedlægge fremtidige ansøgninger," siger han og smiler.

Afdelingen servicerer både Vestforsyning og Maabjerg Energy Centers biogasanlæg og kraftvarmeværk. Det er en koncern med en milliard kroner i omsætning og cirka 160 ansatte, så der har været nok at se til.

"Selv om jeg har været praktikant, har jeg ikke kun siddet med de trivielle opgaver. Jeg har oplevet mange facetter af det, jeg har lært på skolen, i praksis. For eksempel er der utroligt mange momsregler at holde styr på, og det får man først en fornemmelse af, når man sidder og arbejder med det," fortæller Prasannah Ratnakumar.

Der har også været et par selvstændige analyseopgaver og opgaver, som normalt er forbeholdt mere erfarne medarbejdere.

"Jeg fik lov til at assistere en kollega i forbindelse med månedsrapporteringen for kraftvarmeværket MEC - BioHeat&Power, hvor jeg fik lov til at være med fra start til slut. Det indebar, at jeg ikke kun skulle være behjælpelig med at udarbejde selve månedsrapporten for værket, men også fik lov til at overvære min kollega fremlægge tallene for en ledende medarbejder," siger han.

Prasannah Ratnakumar kommer fra Struer, så han kendte  Vestforsyning i forvejen og sendte en uopfordret ansøgning om at komme i praktik. Og han tøver ikke med at anbefale Vestforsyning til andre.

De er tydeligvis vant til at have praktikanter, så de har gjort meget ud af, at jeg også skulle have udbytte af praktikopholdet. De har været meget tålmodige, og jeg har frit kunnet gå til alle mine kolleger for at få svar på spørgsmål - og de er ikke blevet trætte af mig, selv om jeg har spurgt mange gange," siger han og griner.

Som praktikant har han også deltaget i sociale arrangementer.

"På den korte tid, jeg har været hos Vestforsyning, har jeg fået det indtryk, at de gør meget ud af at skabe et godt sammenhold på tværs af afdelingerne. De har jævnligt fællesarrangementer, hvilket jeg også har haft mulighed for at deltage i. Jeg har bl.a. været til et fællesforedrag omkring "Verdens Bedste Kollega" og været ude at spille golf," siger han.

Prasannah Ratnakumar forlod Vestforsyning i slutningen af oktober og flyttede til København for at fortsætte i et nyt job, hvor han kan bygge videre på erfaringerne fra Vestforsyning.