Elpriserne er en del højere end normalt

07. september 2022, kl. 07:30

De aktuelle elpriser er meget høje. Til gengæld har forbrugerne i Holstebro stabile takster på både vand, varme og spildevand.

Forbrugerne i Holstebro kan stadig glæde sig over stabile takster på vand, varme og spildevand.

Fjernvarme

På fjernvarmen stiger prisen således med 220 kr. pr. år for en gennemsnitlig husstand. De stabile takster skyldes i høj grad, at fjernvarmeproduktionen i Holstebro er begunstiget af, at MEC - BioHeat&Power (tidl. Måbjergværket) er meget fleksibel mht. produktionen. Værket er ikke er afhængigt af én enkelt ressource til varmeproduktionen, men anvender affald, biomasse samt biogas i produktionen af fjernvarme. Dermed er fjernvarmeprisen ikke så sårbar over for de store prisstigninger som man p.t. ser på naturgas. Der investeres desuden i en elkedel, som på sigt vil kunne anvende el til fjernvarmeproduktion i de timer, hvor elprisen er billigst og dermed være med til at sikre, at priserne forbliver stabile.

Vand og spildevand

For vand og spildevand gælder det, at priserne holder sig stabile. Priserne på vand vil stige med lige omkring 21 kr. og spildevandsprisen vil stige med ca. 114 kr. - vel at mærke for hele året. Priserne er udregnet for en familie med to voksne og to børn i et parcelhus på 150 m2 og et vandforbrug på 150 m3 årligt.

Elpriser

På elmarkedet ser vi desværre historiske høje priser i øjeblikket. Prisstigningerne skyldes flere ting: Et vindstille efterår i 2021 i Nordeuropa har betydet mangel på el fra vindmøllerne, og da en stor del af el produktionen i Europa sker med naturgas som brændsel, betyder de høje naturgaspriser også høje elpriser.

Dansk Energi har lavet en beregning på prisstigningen afhængig af, hvor mange personer, der bor i husstanden og hvor stort elforbruget i husstanden er. For en enlig person med et forbrug på cirka 1.500 kWh/året vil stigningen være på næsten 27 procent, nemlig 300 kr. i første kvartal 2022. I en stor husstand med to voksne og to større børn viser vores eksempel en stigning på 1.200 kr. i første kvartal 2022 - det er cirka 31 procent.

Hvornår er strømmen billigst?

På hjemmesiden www.nordpoolgroup.com kan du hele tiden følge med i elpriserne. Strømmen er typisk billigst, når vinden blæser og solen skinner - altså i de perioder, hvor der produceres meget strøm. DK1 er prisen for Jylland/Fyn og DK2 er prisen for Sjælland - husk at ændre valuta fra EUR til DKK.

Se priserne direkte på elbørsen
 

HVOR MEGET STØRRE BLIVER DIN REGNING?

Det har Greenpower Denmark regnet på, og du kan se et estimat på deres hjemmeside.

Se de estimerede prisstigninger

Prisstigningerne sker i hele Danmark, så det er altså ikke kun Vestforsynings kunder, der er ramt.

Vi er meget glade for, at vi kan holde priserne på vand, varme og spildevand stabile og lave. Det er vores vigtigste målsætning, og det er godt for lokalsamfundet og vores kunder - både de private og virksomhederne. Det er vigtigt, at omkostningerne ikke svinger meget fra år til år, så kunderne kan lægge et budget som holder.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Ring på 9612 7300 eller skriv på vores formular.

Kontakt os