36 projekter fik støtte fra Vestforsynings Initiativpulje

02. december 2019, kl. 14:00

Vestforsynings Initiativpulje har indtil nu støttet mere end 300 lokale projekter og initiativer – denne gang gik 36 igennem nåleøjet

Vestforsyning har fordelt den halvårlige uddeling af sponsormidler til 36 forskellige personer, projekter og foreninger. Støtten er meget bredt fordelt, til en bred vifte af forskellige initiativer inden for kultur, idræt, uddannelse og fællesskaber.

Vestforsynings bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen glæder sig over mangfoldigheden i ansøgerfeltet.

"Vi glædes gang på gang over de mange ildsjæle, der er i vores kommune – og vores støttekomité bliver sat på en stor opgave, når de skal vælge mellem de mange gode ansøgninger", siger han.

Sponsoraterne er denne gang gået til blandt andet motocross køreren Marcus Bommer og bueskytten Kirstine Danstrup Andersen.

Marcus Bommer fra Holstebro kører motocross for Holstebro Motocross Club – og han er én af de bedste i sin klasse i Danmark.

Målet er at komme i top fem, i sin klasse, i Danmark. Det er dog noget, der kræver mange penge, for sporten er dyr, og derfor er Marcus afhængig af sponsorer. Han er glad for, at han i et par omgange har fået penge fra Vestforsynings Initiativpulje. Pengene fra Initiativpuljen er bl.a. brugt til specialtræning, coaching og optimering af motoren på hans maskine.

Også Kirstine Danstrup Andersen er glad for støtten fra Vestforsyning. Hun er udtaget til bruttolandsholdet i bueskydning med recurve-bue og træner 11 gange om ugen.

Kirstine har sat kursen mod forhåbentligt at kunne deltage i OL i Tokyo i 2020.

Det danske landshold har gode chancer for at kvalificere sig til OL. Men holdet er kun på tre skytter. Derfor er der hård konkurrence om pladserne.

Hun har netop været på et 3-ugers ophold hos en supertræner i Korea. Dermed har hun virkelig gjort en indsats for at komme med på OL-holdet.

Der er en del udgifter forbundet med turen til Korea, og derfor er Kirstine på jagt efter sponsorer. Hun har tidligere fået penge fra Vestforsynings Initiativpulje, hvor midlerne blev brugt på deltagelse i en stor turnering i Tyrkiet. Denne gang søgte hun tilskud til træning i Korea.

Læs om puljen og ansøg online

Ud over midlerne fra Initiativpuljen blev Kirstine tildelt Vestforsynings Initiativpris på 25.000 kr. Prisen er et nyt tiltag, hvor Vestforsyning belønner en forening/klub eller person, som har gjort en helt særlig indsats i årets løb. Prisen kan ikke søges, men tildeles efter kriterier, som er opsat af Vestforsynings bestyrelse.

Vestforsyning modtager ansøgninger til Initiativpuljen hele året. To gange om året bliver ansøgningerne samlet og vurderet af en ekstern bedømmelseskomite af lokale eksperter inden for kultur, idræt, uddannelse og erhverv. Der uddeles årligt 500.000 kr.

De indstiller desuden projekter til Vestforsynings Initiativpris på 25.000 kr.