Hvad siger medarbejderne om Vestforsyning?

Kaj Andreassen, Montør

Kaj Andreassen har været ansat hos Vestforsyning som montør i over 30 år.

"Som montør hos Vestforsyning er der mange forskellige opgaver. Førsteprioriteten er selvfølgelig, at alle vore pumper fungerer, som de skal. Hvis der ikke opstår akutte problemer med pumperne, foretager jeg både vedligeholdelsesreparationer, men også en del arbejde omkring eventuelle nye pumper og materialer hertil.

Jeg har været her i over 30 år, og det er dejligt med den frihed, der er i selv at planægge sin arbejdsdag. Det er en fleksibel arbejdsplads, hvor man har et selvstændigt ansvar, uden at chefen kigger én over skulderen! Indimellem arbejder vi på tværs i organisationen - jeg kan f.eks. godt udføre arbejde for vores elafdeling, selvom jeg hører under vores varmeforsyning. Det er med til at gøre hverdagen mere spændende.

Vi samles alle her i Erhvervsbygningen, i Nupark, kl. 7 hver morgen, og kører ud herfra. Det er også rart lige at få sagt "god morgen" til kollegaerne, når man nu kører så meget alene på landevejen."

Hvad siger tidligere og
nuværende elever og praktikanter?

Praktik giver noget på CV'et

Et to måneder langt praktikophold i Vestforsynings økonomi-afdeling har givet 26-årige Prasannah Ratnakumar værdifuld erhvervserfaring.

En god uddannelse er ikke nødvendigvis garanti for, at man med det samme får sig et fast job. Dels er der hård konkurrence om de attraktive job, dels vælger mange unge nyuddannede at høste erfaringer og forskellige indtryk, inden de vælger karrierespor.

En af dem er 26-årige Prasannah Ratnakumar, som i efteråret 2016 afsluttede to måneders praktikforløb hos Vestforsyning.
Læs artiklen fra profilmagasinet

Martin Thodsen, tidligere maskinmesterpraktikant

"Som led i maskinmesteruddannelsen skal den studerende gennemgå en 10 uger lang bachelorpraktik. Denne praktikperiode har for mit vedkommende foregået hos Vestforsynings spildevandsafdeling. Det er gode kolleger, som både er dygtige samt rare at omgås, hvilket har gjort at jeg har følt mig velkommen fra dag 1. I praktikken har jeg bl.a. arbejdet med at implementere nye blæsere til beluftning, optimering af varmeforbrug samt optimering af fjernvarmeafkølingen. Det har fra start været helt frit hvad jeg har kunnet arbejde med, både i selve praktikken men også i forhold til mit bachelorprojekt.

Der er måske mange som har fordomme omkring det at arbejde med spildevand. Det havde jeg også selv inden mit praktikophold hos Vestforsyning Spildevand. Fordommene blev dog hurtigt manet til jorden og opvejet af alle de tekniske og procesmæssige problemstillinger som man har på et renseanlæg. Der er noget for enhver smag, om det så er el, proces & automation eller maskiner. At Vestforsyning er et multiforsyningsselskab mærker man hurtigt, da man kan opsøge faglig sparring hos de andre afdelinger. Derfor kan jeg kun anbefale et praktikophold hos Vestforsyning."

Katrine Sckerl, tidligere økonomielev

Katrine blev efter sit elevforløb ansat hos Vestforsyning, hvor hun stadig arbejder.

"Det har været et godt elevforløb. Jeg har fået lov til at komme omkring alle typer af opgaver, og jeg er blevet kastet ud i lidt af hvert. Fagligt har jeg fået meget ud af det, og medarbejderne har været gode til, at tage sig tid til at lære mig op trods travlhed.

Jeg vil helt klart anbefale andre, at søge elevplads ved Vestforsyning. Man får en god solid baggrund med sig, og man begrænses ikke i sin udvikling. Det er en selv der sætter grænserne for, hvad man kan nå at lære".

Rasmus Gade Jensen, tidligere økonomielev

Rasmus blev efter sit elevforløb ansat hos Vestforsyning, hvor han stadig arbejder.

"Det har været en meget sjov oplevelse, at være elev hos Vestforsyning - men også en meget lærerig oplevelse. Ikke bare på det faglige niveau, men også på det personlige, da man bliver "tvunget" ud på ukendt grund.

Kollegerne er meget hjælpsomme og de er med til at gøre hverdagen sjov, da man altid kan forvente en dumsjov kommentar. Kan kun anbefale andre at søge ind som elev".

Morten Gosvig, tidligere IT-supporter elev

Morten blev efter sit elevforløb ansat hos Vestforsyning, hvor han stadig arbejder.

"Der er aldrig to dage som er ens. Der er altid nye og spændende opgaver klar til en - og altid glade og smilende kolleger at møde op til hver eneste dag. At give en hjælpende hånd kan jeg rigtig godt lide. Samtidig er der plads til lidt sjov mellem kolleger.

I det hele taget er jeg rigtig glad for at være en del af teamet hos Vestforsyning. Siden jeg startede er jeg blevet en meget mere udadvendt person - og jeg vil helt klart anbefale andre, at søge ind som elev hos Vestforsyning".

Maria Okkerstrøm Koldsø, tidligere administrativ elev

"Jeg har været rigtig glad for, at være hos Vestforsyning. Der er et godt arbejdsmiljø, og jeg har haft gode og hjælpsomme kolleger, hvilket er guld værd som elev.

Jeg var glad for at tage på arbejde hver dag. Jeg har lært at arbejde selvstændigt, og tage ansvar, og har langt større idé om, hvordan det fungerer på arbejdsmarkedet. Jeg er blevet klogere på mig selv og har fundet ud af, hvor mine stærke sider er. Mit uddannelsesforløb har været godt og lærerigt, og det er jeg sikker på, at det også vil være for en anden elev".

Bente Brunhøj Pedersen, tidligere økonomielev

Bente blev efter sit elevforløb ansat hos Vestforsyning, hvor hun stadig arbejder.

"Efter tre år på handelsskolen og to år på markedsføringsøkonom uddannelsen, følte jeg mig klar til at komme ud og afprøve min teoretiske viden i praksis. Jeg har været utrolig glad for at være elev hos Vestforsyning, og jeg har følt mig godt tilpas fra dag 1. Jeg følte hurtigt, at jeg indgik som en del af det "daglige team" og har klart kunnet mærke, at Vestforsyning har haft fokus på, at uddanne os elever til gode og dygtige kolleger - vi er ikke bare blevet brugt til, at udføre kopi- og kaffeopgaver.

Når jeg tænker tilbage på, hvad jeg har lært igennem de to år, synes jeg virkelig det er meget! Jeg vil beskrive det således, at jeg er blevet "klædt på" til et job indenfor kontor/økonomi efter endt elevtid. Jeg har udviklet mig både fagligt og personligt, og mine forventninger til elevforløbet erklart blevet indfriet. Hvis man er klar på to fantastiske år hos en spændende virksomhed i rivende udvikling, vil jeg helt klart anbefale andre at sende en ansøgning til Vestforsyning".

Allan Jepsen, tidligere praktikant i elafdelingen

Allan blev efter sit praktikforløb ansat hos Vestforsyning, hvor han stadig arbejder.

"I min tid i elafdelingen, hvor jeg er i praktik som elinstallatør, har jeg allerede fra dag ét følt mig velkommen. Man har hurtigt fået følelsen af, at de evner man har tilegnet sig på skolen, kan bruges direkte i praksis i nære problematikker. Dette er virkelig fedt!At være i praktik i elafdelingen har givet mig en øjenåbner for, hvad elforsyningen - men også hele forsyningsområdet - kan tilbyde.

Generelt kan det siges, at leveringen af strøm underligger meget stramme krav. Disse krav er blot nogle af mange emner, som jeg i min tid hos Vestforsyning har stiftet bekendtskab med. I forbindelse med udarbejdelse af forskellige projekter, har jeg fundet op til flere interessante områder, som min hovedopgave kan tage udgangspunkt i. Heraf kan blandt andet nævnes, Omlægning af 60/10 kV koblingsstation, Drift af ringnet og Uforklarlige forskydninger i nettet. Jeg kan til enhver tid anbefale et praktikophold hos Vestforsyning. Det har indtil nu budt på mange spændende ting, som har styrket min indsigt i, hvad det vil sige, at arbejde for en forsyningsvirksomhed."

Henriette Høg, tidligere praktikant i økonomiafdelingen

"Jeg er rigtig glad for at være i praktik i Vestforsyning. Alle har været gode til at tage imod mig, og har haft tålmodighed, hvis jeg lige skulle have tingene en ekstra gang. Jeg har hurtigt fået nogle arbejdsopgaver, der giver mig mulighed for at arbejde selvstændigt. Folk har været gode til at inddrage mig i deres opgaver, og jeg har derfor fået et godt indblik i, hvordan hverdagen er i Økonomiafdelingen. Jeg føler ikke, at jeg har fået alle de kedelige opgaver, men har fået lov til at lave noget af det, som er lidt mere spændende.

Jeg har set, hvordan teorien fungerer i praksis og fået en bedre forståelse af den. Jeg har fået al den hjælp, jeg har spurgt efter til min opgave. Jeg har fået hjælp til at finde emner og har været med til møder, der handlede om det, jeg skriver opgave om. Jeg vil helt sikkert anbefale andre, at søge praktikplads ved Vestforsyning. Det er et godt sted at være, og tiden er fløjet afsted. Jeg har fået lov til, at prøve en masse ting og set hvordan teorien fungerer i praksis."
  Scroll ned for mere