Vestforsyning fik overskud på 67 mio. kr.

01. juni 2018, kl. 11:59

Pænt overskud hos Holstebros multiforsyningsselskab, der fortsat forventer en stabil, lav prisudvikling

Holstebros multiforsyningsselskab Vestforsyning havde i 2017 en omsætning på 902 millioner kroner og et overskud på 67 millioner kroner. Både omsætning og bundlinje er vokset en smule sammenlignet med det foregående år.

Vestforsynings bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen er meget tilfreds med årets resultat.

- Årsregnskabet har fokus på vores økonomiske bundlinje, men vi ser også på andre vigtige parametre, når vi evaluerer årets gang: Har vi leveret en god forsyningssikkerhed? Har vi fornuftige forbrugerpriser? Har vi gjort noget for godt for miljøet? Har vi skabt udvikling og vækst? Er vi fortsat en attraktiv arbejdsplads? Og svaret på alle spørgsmål har været: ”Ja!” siger Nils Ulrik Nielsen.

Han roser medarbejderne for at have styret virksomheden sikkert gennem 2017, som på trods af store forandringer har budt på et lavt sygefravær på kun 2,5 procent.

- Vestforsyning fik ny administrerende direktør, og i efteråret blev der valgt ny bestyrelse. Det stiller store krav til medarbejderne, og det kunne nok få de fleste virksomheder til at vakle i en periode, men Vestforsyning har kørt stabilt derudad. Bestyrelsen vil gerne takke Jørgen Udby for at have afleveret en meget veldrevet virksomhed, og vi glæder os samtidig over, at vores nye adm. direktør Jørn Zielke hurtigt og sikkert har kunnet overtage ledelsen og kan drive Vestforsyning videre, siger Nils Ulrik Nielsen.

Udviklingen i forbrugerpriser har også været tilfredsstillende. De seneste fem år har en parcelhusfamilie, som modtager alle forsyningsydelser fra Vestforsyning, oplevet et samlet prisfald på lidt over 1.000 kroner.

- Den stabile, lave prisudvikling er mulig, fordi der bliver investeret langsigtet i renovering og vedligeholdelse af hele forsyningsnettet. Vi har ikke noget efterslæb, og en rigtig god økonomistyring beskytter forbrugerne mod, at prisen svinger op og ned. Det giver ro i maven, når familien lægger budget, siger bestyrelsesformanden.

Samtidig har Vestforsyning investeret i mere grøn energi. I 2017 blev seks nye vindmøller opført i Gedmose vest for Holstebro.

"Vestforsyning producerer nu så meget grøn strøm, at vi kan forsyne alle kunder med klimavenlig energi."

- Vestforsyning producerer nu så meget grøn strøm, at vi kan forsyne alle kunder med klimavenlig energi. Vi oplever fortsat en positiv tilgang af kunder, der foretrækker lokal el, og vi er overbevist om, at grøn strøm og muligheden for selv at købe aktier og blive medejer af vindmøllerne, vil styrke forretningen yderligere, siger Nils Ulrik Nielsen.

Vestforsyning forventer en økonomisk udvikling i 2018 på niveau med det foregående år. Overskuddet bliver reinvesteret i fortsat udvikling af infrastrukturen, så forsyningssikkerheden er i top - også i fremtiden.

Læs hele årsrapporten her