Værd at vide om el

Hvor grøn er vores strøm? Er der altid strøm i kontakten? Og når vi har billig el i Danmark, hvorfor har vi så ikke Europas laveste elregning?

Energibranchen omstiller til grøn energi

Rigtig mange danskerne ønsker sig en verden baseret på vedvarende energi, og året rundt arbejder energibranchen for grøn omstilling. Vi er allerede nået langt med vind, sol og bæredygtig biomasse - og fortsætter. I 2020 (og det er altså lige om lidt!) vil cirka 80 procent af vores strøm komme fra vedvarende energikilder.

Danmark har lave elpriser, men Europas højeste elafgift

I Danmark er strømmen billig - faktisk leverer danske energiselskaber til en af de laveste priser i Europa. Desværre har vi også den højeste elafgift i Europa. Det kan mærkes på elregningen - og den høje elafgift hæmmer samtidig den grønne omstilling. Derfor skal vi have sænket den danske elafgift markant.

Hvem kan give dig en lavere elregning?

67 procent af din elregning er skatter og afgifter. Danskerne har strøm i kontakten 99,99% af tiden til lave priser - men med Europas højeste afgifter kan det være svært at mærke.

Elselskaberne arbejder hårdt på at blive endnu bedre og sænke priserne, men det er politikerne, der for alvor kan sænke din elregning.